Dacă doriți să interacționați cu audiența dvs. la scară largă prin SMS, veți avea nevoie de un sistem care vă permite să trimiteți și să primiți mesaje SMS direct de pe web sau din aplicația dvs. mobilă.

Un SMS Gateway este conceput pentru a vă ajuta să faceți acest lucru.

În acest articol, vă vom prezenta tot ceea ce trebuie să știți despre gateway-urile SMS.

Vă vom explica cum le puteți utiliza pentru a trimite campanii de marketing prin mesaje SMS clienților și abonaților dvs.

De asemenea, vom analiza detaliile tehnice pe care trebuie să le cunoașteți și vă vom oferi sfaturi cu privire la modul cel mai bun de a utiliza un gateway SMS pentru a vă ajuta să vă dezvoltați afacerea folosind SMS-urile.

Ce este un SMS Gateway?

Un SMS Gateway vă permite să trimiteți mesaje SMS dintr-o aplicație web sau mobilă către clienții și contactele dvs. dintr-o anumită rețea mobilă.
De asemenea, puteți primi răspunsuri, puteți trimite campanii bulk SMS către grupuri de contacte sau puteți trimite SMS-uri individuale.

Principalele avantaje pentru o companie sunt că un gateway SMS vă va traduce mesajele trimise de pe web într-un format compatibil cu mesajele SMS și se va asigura că acestea sunt livrate oricui trebuie să le trimiteți.

Nu va trebui să scrieți mii de mesaje manual - ci veți putea trimite campanii bulk SMS prin intermediul unei platforme web și chiar puteți crea declanșatoare bazate pe evenimente care trimit automat mesaje abonaților dvs. pe baza acțiunilor specifice pe care le întreprind.

Dacă vă gândiți - sună ca un API pentru SMS, atunci aveți dreptate. Gateway-urile SMS sunt în esență același lucru cu un API, dar pur și simplu denumit gateway.

Cum funcționează gateway-urile SMS?

Gateway-urile SMS vă conectează aplicația web sau mobilă la un server care vă va trimite mesaje SMS destinatarilor aleși.

Un gateway SMS modern vă va direcționa mesajele către cele mai relevante rețele mobile, de obicei una din aceeași țară cu persoana către care le trimiteți.

Gateway-ul se va conecta la rețelele mobile printr-o interfață HTTP sau SMPP (Short Message Peer-to-Peer), astfel încât să puteți trimite mesaje destinatarilor dvs., oriunde s-ar afla. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele de livrare a mesajului sau la timpi de expediere.

După cum puteți vedea, SMS Gateway-urile funcționează într-un mod fundamental similar cu orice altă conexiune API pe care o utilizați deja pentru a vă ajuta să vă conduceți afacerea.

Cum să utilizați un gateway SMS pentru a trimite campanii bulk SMS

Dacă doriți să configurați un gateway SMS care vă permite să trimiteți campanii de mesaje SMS către publicul dvs., va trebui să vă conectați cu un sistem de livrare SMS.

De exemplu, la Smsadvert, API-ul nostru funcționează conform standardelor HTTP REST. Odată ce v-ați înregistrat, puteți începe imediat să utilizați Smsadvert pentru a trimite mesaje SMS abonaților dvs.

Gateway-ul SMS ales trebuie să se conecteze direct cu aplicația dvs. web, aplicația software sau aplicația mobilă și să poată trimite mesaje într-un mod ușor și sigur.

Aspecte cheie pentru alegerea gateway-ului dvs. SMS

Coerență și fiabilitate a serviciilor

Campaniile eficiente de marketing pentru mesaje SMS se bazează pe sincronizarea bună. Dacă cineva așteaptă un SMS și nu îl primește, aveți o problemă.

Aveți nevoie de un sistem care poate trimite SMS-uri exact atunci când doriți ca ele să ofere rezultate.

Întrebați providerul dvs. de SMS gateway care este durata medie de funcționare și, dacă au rapoarte de fiabilitate, pentru a le vedea înainte de a vă înscrie la serviciul lor.

Cei mai buni furnizori vor avea aproape 100% up-time, astfel încât să puteți avea încredere că SMS-urile dvs. vor fi trimise.

Cu cât timpul de oprire este mai mic, cu atât este mai probabil ca SMS-urile dvs. să fie trimise la timp.

Compatibilitatea locației

În funcție de locul în care se afla utilizatorii dvs., locația va fi un factor în alegerea gateway-ului dvs. SMS.

Alegeți un serviciu care să se poată conecta la rețelele mobile din țările în care se află utilizatorii dvs. pentru cea mai bună livrabilitate.

Cele mai bune gateway-uri SMS se vor conecta direct la rețelele mobile locale, asigurând o fiabilitate mai bună și timpi de livrare a mesajelor mai mici.

Documentație accesibilă

Dezvoltatorii dvs. vor avea nevoie de acces la documentație detaliată și completă pentru a-i ajuta să se conecteze și să vă configureze gateway-ul SMS.

De exemplu, ce limbaje de programare acceptă și cât de ușoară va fi conectarea aplicației dvs. la serviciu?

Serviciul nostru acceptă PHP, JS, Java, Ruby și Python - indiferent de limbajul pe care îl folosesc programatorii dvs., va fi ușor sa va integrați cu Smsadvert.

Căutați un furnizor care a stabilit procese și a ajutat alte companii din industria dvs. având cazuri de utilizare similare cu ale dvs.

Model de preț

De asemenea, va trebui să luați în considerare cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pentru a trimite campaniile dvs. de bulk SMS.

Majoritatea furnizorilor de SMS-uri în bloc pot oferi modele de prețuri accesibile, pe baza costului pe SMS trimis.

Costul va varia în funcție de țara către care trimiteți, deci acest lucru trebuie luat în considerare pe baza datelor demografice ale publicului dvs.

Utilizarea Smsadvert pentru a trimite campanii de bulk SMS

Dacă sunteți gata să începeți să trimiteți campanii bulk SMS, Smsadvert vă poate ajuta.

Platforma noastră vă permite să trimiteți campanii SMS către peste 27 de țări ori de câte ori aveți nevoie.

Smsadvert vă permite să trimiteți SMS-uri prin HTTP Rest, iar API-ul nostru funcționează cu cele mai populare limbaje de programare.

Începeți să trimiteți conținut personalizat și să creșteți brand awareness dvs. astăzi.

Faceți click aici pentru a vă înscrie și a testa produsul gratuit astăzi și veți primi 1000 de unități bonus.

Concluzie

Un SMS Gateway este în esență un API pentru mesaje SMS. Puteți să vă integrați aplicația web sau mobilă și să trimiteți campanii de mesaje SMS către publicul dvs. pe baza acțiunilor lor sau în orice moment doriți să le trimiteți informații.

Gateway-ul dvs. vă va conecta la rețelele mobile locale și vă va transforma conținutul mesajului în format SMS, astfel încât să puteți intra rapid în legătură cu clienții și abonații dvs. ori de câte ori aveți nevoie.

Clienții dvs. nu vor trebui să instaleze niciun software special pentru a primi mesajele dvs., deoarece veți trimite mesaje SMS direct la numărul lor de telefon prin intermediul gateway-ului dvs. SMS.