Trimiterea de SMS-uri cu ajutorul platformei smsadvert.ro este un mod rentabil de a transmite informaţia dorită la sute de clienți simultan. Însă pentru a nu avea surprize neplăcute legate de consumul de unităţi în campania dvs de marketing, este important să înţelegem cum se calculează lungimea unui SMS, mai exact câte caractere putem folosi dacă dorim să nu depășim 1 mesaj SMS.

Astfel, câte caractere puteți include într-un singur mesaj text? Ce înseamnă un mesaj cu mai multe părți? Cum se va comporta un SMS care conţine caractere speciale, cum ar fi Unicode și emojis?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie în primul rând să înţelegem diferenţa dintre un mesaj text standard și un mesaj codificat Unicode.

Diferenţa dintre un SMS standard și un SMS Unicode

Astfel un mesaj SMS poate fi clasificat în 2 tipuri:

  • Mesaj standard - conține caractere suportate de standardul GSM 03.38;

GSM (Global System for Mobile) include litere latine de la A la Z, cifre de la 0 la 9 și câteva caractere speciale:

@£$¥èéùìòÇØøÅåΔ_ΦΓΛΩΠΨΣΘΞÆæßÉ!"#¤%&'()*+,-./0123456789:;<=>? ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖÑܧ¿abcdefghijklmnopqrstuvwxyzäöñüà
  • Mesaj Unicode - dacă un mesaj conține caractere speciale, care nu se află în setul de caractere de bază GSM 03.38, tipul mesajului va fi tratat ca Unicode.

Ce lungime poate avea un mesaj SMS standard?

Lungimea unui mesaj SMS este de 160 de caractere, inclusiv spațiile. Un mesaj SMS poate depăși 160 de caractere; și astfel va deveni, un mesaj cu mai multe părți. Utilizatorul final va vedea acest lucru ca 1 mesaj lung pe telefon.

De îndată ce textul SMS devine un mesaj cu mai multe părți, limita de caractere se schimbă la 153 de caractere per fiecare parte, deoarece 7 caractere sunt consumate de antet-uri și subsoluri invizibile care denotă ce parte a mesajului este trimisă (adică partea 1 din 2, etc).

Iată un ghid de urmat atunci când compuneți un mesaj standard sau un mesaj cu mai multe părți:

1 - 160 caractere = 1 SMS
161 - 306 caractere = 2 SMS-uri
307 - 459 caractere = 3 SMS-uri
460 - 612 caractere = 4 SMS-uri
613 - 765 caractere = 5 SMS-uri ...

Limita mesajului text este de 5000 de caractere, ceea ce creează 33 de „părți” într-un mesaj SMS standard. Cu alte cuvinte, 5000 de caractere / 153 de caractere = 33 de unități.

Ce lungime poate avea un mesaj SMS Unicode?

Dacă un mesaj conține caractere care nu sunt GSM standard, lungimea maximă a acestuia va deveni 70 de caractere. Deoarece Unicode este mai complex decât alfabetul latin tradițional, fiecare caracter necesită stocarea mai multor date.

La fel ca in cazul mesajelor standard, odată ce depășești limita de 70 caractere, mesajul devine segmentat în mai multe părți. Fiecare parte poate avea apoi până la 67 de caractere, deoarece necesită date suplimentare pentru a crea o succesiune de mesaje. Rețineți că de îndată ce un singur simbol care nu aparține GSM standard este adăugat la conținutul mesajului dvs., acesta va fi considerat un mesaj text Unicode.

Iată un ghid de urmat atunci când compuneți un mesaj Unicode sau cu mai multe părți (non-GSM):

Caracterele non-GSM (Unicode):

1 - 70 caractere = 1  SMS
71 - 134 caractere = 2 SMS-uri
135 - 201 caractere = 3 SMS-uri
202 - 268 caractere = 4 SMS-uri
269 ​​- 335 caractere = 5 SMS-uri ...

Numărul maxim de caractere dintr-un mesaj text Unicode este de 5000 de caractere, adică 75 de părți ale mesajului. Cu alte cuvinte, 5000 de caractere / 67 de caractere = 75 de unități SMS.

Puteți trimite emoji-uri în mesajele SMS?

Când vine vorba de SMS-uri, un emoji ocupa două caractere Unicode. Utilizarea emoji-urilor în comunicarea de business vă oferă un pic mai multă personalitate și vă permite să vă arătați partea distractivă. Vă recomandăm să testați acest lucru pentru a vedea dacă emoji-urile funcționează pentru publicul dvs. și pentru tipul dvs. de afacere.

Concluzie

Utilizarea SMS-urilor pentru comunicarea cu clienții este un instrument puternic de a implica publicul dvs., iar în majoritatea cazurilor, cu cât este mai scurtă lungimea mesajului transmis către clienții dvs., cu atât este mai bine. Astfel vă oferim câteva sfaturi utile prin care puteți optimiza lungimea mesajului text:

Compuneți textul mesajului fără diacritice

Din momentul în care ați folosit diacritice în textul mesajului dvs. către client, tot mesajul va fi considerat Unicode, iar lungimea maximă a SMS-ului va deveni 70 de caractere, în loc de 160 de caractere și astfel veți ajunge sa utilizați mai multe unități decât v-ați fi așteptat în mod obișnuit.

Aveți grijă când copiați / lipiți textul

Evitați să copiați conținutul mesajului direct dintr-un procesor de text, deoarece acesta poate conține caractere Unicode ascunse. În schimb, copiați conținutul dintr-un editor de text simplu înainte de a-l adaugă in platforma. Acest lucru vă va ajuta să eliminați orice caracter Unicode nedorit.

Utilizați linkuri scurte

Folosiți linkuri scurte, deoarece acestea pot ocupa doar 22 de caractere (de exemplu, https://bit.to/abcdefg) si un alt avantaj este ca acestea pot avea o rată de clic mai mare, întrucât adresele URL mai lungi pot să distragă atenția de la mesajul în sine și să pară de tip spam.

Utilizați calculatorul SMS integrat in platforma smsadvert.ro

În momentul în care doriți să trimiteți un mesaj, platforma smsadvert.ro vă calculează automat numărul de caractere disponibile și câte SMS-uri ocupă textul introdus de dvs.