A sikeres SMS marketing kampány titkai

A statisztikák azt mutatják, hogy átlagosan évente 8,5 billió SMS-üzenetet küldenek világszerte. A napi naponta 22-szer több SMS-t küldnek, mint a tweeteket, és 14-szer annyit, mint a facebook-üzeneteket.

Ezekkel a statisztikákkal nem csoda, hogy a marketing csapatok az SMS-hirdetések nagyon hatékony eszközt találnak a kampányok sikeréhez. Sok iparágban az sms marketing a közvetlen marketing fő módszere.

Ha már elindított egy SMS marketing kampányt, vagy csak gondolkodni szeretne egy ilyen kampány elindításáról, íme néhány tipp, amelyek rendkívül hasznosak a nagyobb marketing csapatok által elvégzett tesztek szerint. :

Egyszerű és rövid

Ez a szabály a legfontosabb, és elképesztő eredményekhez vezethet. Számos mobiltelefon-társaság az üzeneteket 160 karakterre korlátozza, nagyon fontos, hogy az üzenet e korlátozás alá essen, vagy legalább az üzenet első része továbbadja kampányának lényegét.

Például egy rövid és egyszerű üzenet legyen ez: "40% kedvezmény a következő megrendelésedre. Ez az ajánlat 2 napon belül jár le. Látogasson el az ebay.com webhelyre."

Ez az üzenet csodákat okozhat, mert eléri a célt, egyszerű utasításokat tartalmaz, és tudatja velünk, hogy az ajánlat hamarosan lejár, ami az ügyfelet azonnali cselekvésre készteti. Az SMS marketing kampányban az is fontos, hogy beépítsen egy ajánlatot, amely kielégítheti a legtöbb címzett igényeit.

Válassza ki a megfelelő időt

Az SMS marketingben a sikeres kampány két fontos szempontjai vannak az időben. A kampányoknak mindig legyen határidő, lehetőleg legfeljebb több nap, mivel nagyobb sikert fog elérni, mint azoknál, amelyek korlátlan ideig kínálnak üzletet.

A második szempont az az idő és a nap, amelyen az Ön SMS-marketing kampánya tart. hely. Idővel kiderült, hogy a 10:00 körül futó kampányok hatékonyabbak. A hétvégén zajló kampányok kisebb hatással vannak. Ezek a szabályok a legtöbb SMS-marketing kampányban érvényesek, de nem vonatkoznak minden esetben. Különböző órákat és napokat kell kipróbálnia, majd értékelnie kell az eredményeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kampányokat a megfelelő pillanatban futtatja-e.

Az ügyfelek szegmentálása

Nagyon sokan panaszkodnak a kapott marketingüzenetekről, és gyakran használhatatlannak tartják őket. Próbáljon mindig hasznos üzeneteket küldeni ügyfelei számára, az üzeneteket igényeiknek megfelelően személyre kell szabni. Készítsen különféle névjegy listákat életkor, érdekek, az oldalon regisztrált tevékenységek, az alkalmazás alapján. Tekintettel arra, hogy a legtöbb ember már használ okostelefonot, ellenőrizze, hogy a kampányok hatása meg van-e mérve, így közelebb kerül az egyes ügyfelek igényeihez.

Rövidítse le a linkeket

A kampányaiban található linkek nagyon hosszúak lehetnek, és nem férnek bele a 160 karakter elérhető egy üzenetben. Használjon olyan szolgáltatásokat, mint a Goo.gl vagy a Bit.ly a linkek rövidítéséhez. Egy másik előnye, amelyet a rövid linkek adnak, az, hogy könnyebben figyeli az Ön által küldött SMS-üzenetek kattintásait, így láthatja, milyen hatással van az SMS-marketing kampánya.

Összefoglalásként

Ha megtalálja a tökéletes egyensúlyt az üzenet tartalma, a küldés ideje és a kampányához megcélzott emberek között meg fog lepődni az SMS marketing kampányának eredményei.

Ha jelenleg nem használ semmilyen SMS marketing alkalmazást / platformot, vagy nem elégedett amit már használ, azt javasoljuk, hogy próbálja ki az SMS marketing alkalmazásunkat. Regisztrálj, ingyenes és 1000 bónusz SMS-t kapsz az alkalmazás teszteléséhez.